Horadam® Aquarell Schmincke

Horadam® Aquarell Schmincke

Schmincke Horadams akvareller tillverkas av naturliga ingredienser, noga utvalda och individuellt anpassade för att ge utmärkta resultat. Som de flesta naturprodukter skiljer sig skördarna från år till år, därför testas det och endast det bästa väljs ut. En huvudingrediens är bindemedlet Kordofan gum arabic från södra Sahara-regionen. Till det en optimal mängd oxgalla i akvarellen som gör det möjligt att kontrollera färgflödet, även på större och absorberande akvarellpapper.

En av de karaktäristiska egenskaperna hos Horadams akvareller är dess transparens, som gör dem idealiska för lavering. Vid lavering appliceras färgerna i tunna lager på varandra, vilket ger mycket speciella färgeffekter som inte kan uppnås med vanliga färgblandningar. Men här spelar även pappersytan en viktig roll för den färdiga målningen. Horadams akvareller har några speciellt utformade transparenta färger som passar extra bra för denna teknik.

 

En hög koncentration av genomskinliga färgpigment skiljer dessa specifika färger, genom att mindre vatten kan användas och därför består lystern och ljusstyrkan även när färgen applicerats i mycket tunna lager. För trots att alla färger generellt fungerar att lavera med, bör man ta hänsyn till färgernas genomskinlighet.

Ett av kvalitetskriterierna är återfuktningen av akvarellerna, därför är receptet detsamma för både koppar och tuber. Kopparna fylls på traditionellt vis med flytande färg, vilket numer är unikt. Det blir fyra fyllningar under 3-5 månader och färgen torkar i några veckor i en torkkammare till en viss grad kvarvarande fukt och att sedimentera mellan varje fyllning.

Horadam-serien med sina akvareller har utvecklas och tillverkats sedan 1881 och företaget ägs nu av den fjärde generationen av den ursprungliga familjen. Schmincke är kända för sina kvalitetsfärger, för att endast använda endast de bästa pigmenten och de bästa råvarorna i sina färger.

Foto och källhänvisning: H. Schmincke & Co. GmbH & Co. KG


Schmincke Horadam Aquarell uppfyller de högsta kvalitetskraven när det gäller stabilitet, finhet, återfuktning, beständighet och ljusfastighet. Serien har 139 kulörer indelade i fyra prisgrupper, 112 av kulörerna har utmärkt ljusfasthet, 4 och 5 stjärnor vilket motsvarar 7-8 enligt Blue Wool Scale. Av alla kulörer består 95 endast av ett pigment, för bästa resultat vid blandning.

Ladda hem hela färgkatalogen >>

  • Färg: 139 intensiva färger i halv kopp ca 1,5-2ml och hel kopp ca 3-4 ml, samt tub i 5ml och 15ml
  • Kvalitetgradering: Ljusfasthet, transparens och opasitet, pigmentering, granulering
  • Material: Pigment, Kodorfan gum arabic och oxgalla
  • Tillverkning: Schmincke, Tyskland

Horadams akvareller i kromatiskt färgordning, men utan vitt, guld och silver. Ladda hem färgkartan här.

 

Se fler artiklar