Handgjorda akvareller mättade med pigment och formade till taktila färgstenar. Inlindade i vikt bivaxduk av canvas eller handgjort papper, Beam Paints egen version av en halvkopp. Små pappersetiketter identifierar färgnamnen som är inspirerade av landskapet; berg och dimhöljda dalar, fjordar som skär genom glaciärer och gamla skogar med vilda djur som grizzlybjörnar och rika laxströmmar.
Beam Paints är resultatet av flera generationers kärlek till pigment, färg och kreativ uppfinningsrikedom och ägs till 100 % av Anishnaabe Kwe, verksam i hemmareservatet M'Chigeeng First Nation, Kanada. Grundaren Anong Beam, lärde sig redan som barn att identifiera och samla hematitpigment i bergskedjan LaCloche nära sitt hem i M'Chigeeng First Nation på Manitoulin Island, där hon växte upp med sina konstnärsföräldrar, Carl och Ann Beam.
Hennes far förvarade pigmenten i sin konstväska i ett litet tygomslag. När han sen behövde måla tog han ut dem och förberedde sin färg. Denna färgtillverkningspraxis har följt henne genom livet, att dela den taktila glädjen i färgens fysikalitet. Därför handlar tillverkningen av dessa små juveler om värderingar, respekt för jorden och att vara plastfri.
Alla färger och förpackningar är handgjorda, handskurna och återvunnet av spill och naturliga material som cederträ och björkavfall från en lokal hållbar timmerverksamhet. Omslagen är handtryckta med växtbaserade färg och vaxade med lokalt bivax.
Färgerna tillverkas med ljusäkta och hållbara pigment av hög kvalitet. Om ingen pigmentkod anges är det ett pigment eller jordpigment som de själva samlat in. Micapigmenten (glimmer) kommer från dokumenterad brytning i Georgia USA. Bindemedlet är en blandning av egen tillverkad sav, lönnsirap och honung från Manitoulin, samt gummi arabicum.
Färgstenarna passar också små konstnärer, alla färger ACMI-certifierade för användning av barn. Testade av Duke university i NC, USA, för Art and Creative Materials Institute till ASTM-D4236, standardpraxis för märkning av konstmaterial för kroniska hälsorisker. Färgstenarna är dock inte ätbara, även om de är "naturliga".