Aquarius Roman Szmal Art

Aquarius Roman Szmal Art

Aquarius är en serie akvarellfärger av konstnärskvalitet tillverkade av Roman Szmal. Traditionell färgtillverkning där varje kopp fylls för hand och omslaget av akvarellpapper målas i rätt kulör.

Akvarellerna tillverkas av pigment, gum arabicum och lindhonung. De flesta av färgerna innehåller endast ett pigment, vilket ger rena blandningar och gör det möjligt att enkelt skapa sina egna färgpaletter.

Jordfärgerna av naturliga jordpigment erhålls från slipning av stenar eller mineraler som hämtas på många olika platser runt om i världen, inte av syntetiska pigment. Sortimentet innehåller några unika färgnyanser som PY61, PY168, PV37, PBr23 eller PBk8.

Malakit och Lapis Lazuli användes som pigment redan under antiken, medan Vivanite upptäcktes först i början av 1800-talet. Alla tre mineraler används som halvädelstenar i smycken. Vivianitpigment (1), med sin mörkblå färg, kallas även blå ockra. Lapis Lazuli (2), en naturlig ultramarin med en gråblå nyans, passar för lavering och kan appliceras i flera lager. Tillsammans med grön Malakit (3), som har en antydan till gul ton, utgör de ett par som användes av renässansens stora mästare. I århundraden var de enda ljusfasta pigmenten från markstenar och mineraler.

AQ 344 Ocean blue

Roman Szmal skapar även exklusiva färgnyanser, som Aquarius Green, Przybysz's Grey, Ocean Blue, Shadow Violet, Green Gold och Olive Green.

Färgerna tillverkas i små upplagor, så att de kan kontrolleras noggrant. Kvaliteten testas med varje ny färgsats; lyskraft, flytförmåga, viskositet, färgvärde, transparens, granulering, underton, toningsstyrka, klarhet och partikelstorlek.

AQ 335 Shadow Violet Light

Även om de har olika nyanser och sammansättning är 335 Shadow Violet Light, som namnet antyder, är en ljusare variant av 336 Shadow Violet och 415 Misty Morning är en ännu ljusare version av dessa båda. När de separeras framträder så många som tre färger, från gråblå och ljus turkos till rosa. För varje enskild färgnyans väljer Roman Szmal den perfekta rivningen av pigmentet, för att matcha partikelstorleken. Det unika med Roman Szmals akvareller syns i dess specifika granulering.

Ladda ned färgkarta (PDF)

Gå till webbutiken

 


 

Aquarius Roman Szmal Art's akvareller är av konstnärskvalitet med en serie i 180 kulörer, indelade i upp till 7 prisgrupper. Alla nyanser har utmärkt ljusfasthet, 7-8 enligt Blue Wool Scale. Där 7 betyder oförändrad i 100-200 år och 8 oförändrad i 200+ år (tänk på att ultraviolett ljus och underlag kan påverka hållbarheten).

  • Färg: 180 färger i hel kopp ca 3-4 ml.
  • Kvalitetgradering: Ljusfasthet, transparens och opasitet, pigmentering, granulering
  • Material: Rena pigment, högkvalitativ gummi arabicum samt glycerin, lindhonung och destillerat vatten.
  • Tillverkning: Roman Szmal Art, Polen.
Se fler artiklar