Akvarellfärger som utgår ur Aquarius sortiment

På grund av att tillverkningen av flera pigment upphört kommer följande Aquarius akvareller inte att finnas i framtiden, se nedan. Bornette har fortfarande ett litet lager av färgerna att sälja så långt det räcker. För att komplettera sortimentet hoppas vi på nya färger kommer att finnas redan under första halvåret 2023.

Färger som upphör

Pyrrole Orange nr. 316 är helt slutsåld sen ett tag och kommer troligtvis inte heller att komma tillbaka. Pigmentet som användes för att producera denna färg finns sedan ett par år inte kvar på marknaden, andra versioner av PO73 har en helt annan nyans. 

Permanent Orange nr. 313 finns ännu till försäljning, men det sista pigmentet har använts till produktionen. För närvarande finns ingen känd tillverkare av PO59-pigmentet.

 

Pigmenten PO48 och PR206 har precis som PO49, PB33, PO59 och många andra pigment mött samma öde och finns inte längre tillgängliga på marknaden.  Färgerna Quinacridone gold nr. 310 Quinacredone burnt sienna nr. 349 och Quinacredone maroon nr. 350 produceras ännu, men lagret av pigment är lågt och inom en nära framtid kommer därför produktionen upphöra också för dessa färger.

Se fler artiklar