Bornette är en kombinerad ateljé och butik mitt i Visby, ett hål i väggen som lockar både Gotlandsbesökare och öbor. Här vill vi skapa en plats som inspirerar, inte enbart oss själva utan även andra, och några få kvadratmeter är allt som behövs. I ateljén hålls workshops och i butiken samsas akvarellfärger och tusch med penslar och pennor, illustrationer och konst. Sånt vi gillar.

Urvalet är noga utvalt. Vi handplockar butikens sortimentet och blandar friskt, inspirerade av egna kreativa upplevelser och ön vi bor på. Vi värdesätter hållbart hantverk, genomtänkta materialval, hög konstnärlig kvalitet och lekfullhet. Förutom våra egna egen produkter ingår i sortimentet verk av lokala och internationella kreatörer och hantverkare, blandat med småskaliga tillverkare och kända varumärken. Det är en skiftande samling av konstnärsmaterial, prints och original, böcker, hantverk, unika objekt och föremål.

Det är vi som är Studio Bornette, Janette och Jonas Bornmarker. För några år sedan flyttade vi till vårt älskade Gotland, för att göra en förändring i våra liv och från storstan. Några år tidigare drev vi ett showroom i Stockholm med utställningar och försäljning, men med Bornette ville vi göra något nytt. Fortfarande med kreativt skapande i fokus, som design, hantverk, illustration och foto. Vi drömde om att skapa en plattform för vår kreativitet, en plats som inspirerar både oss och våra kunder. 2017 hittade vi den platsen på Klosterbrunnsgatan 10, där vi öppnade en liten butik och året efter en webbutik. Välkommen till vårt kreativa universum.

The most effective way to do it, is to do it.

– Amelia Earhart
Bornette – Visbys hemligaste butik.

Design studio sen 2014
Fysisk butik sen 2017
Webbutik sen 2018

Janette Bornmarker är illustratör och grafisk formgivare och grundare till den lokala teckningsgruppen Urban Sketchers Gotland. Se mer av hennes portfolio här.