Om oss

Vi är Studio Bornette, Janette och Jonas Bornmarker, en kombinerad ateljé och butik. Janette med en bakgrund som illustratör och grafisk formgivare, Jonas inom marknadsföring och projektledning.

För några år sedan flyttade vi till vårt älskade Gotland, mitt i Östersjön och bosatte oss i Visby. Vi ville göra en förändring från våra liv i Stockholm. Vi drömde om att skapa något eget och tanken på att hitta en plattform för vår kreativitet gjorde att vi ständigt letade efter möjligheter.

Vår ambition var och är att skapa ett showroom som inspirerar både oss och våra kunder och där vi säljer sånt vi gillar. Vi hittade den platsen och öppnade en liten butik 2017. Nu har vi också öppnat en butik online och det är minst lika inspirerande.

Vi handplockar butikens urval inspirerade av egna kreativa upplevelser och ön vi bor på. Vi värdesätter hållbart hantverk, genomtänkta materialval, hög konstnärlig kvalitet och lekfullhet. Förutom vår egen design, ingår i produktsortimentet verk av lokala och internationella konstnärer och hantverkare blandat med utvalda varumärken. Det är en skiftande samling av prints och original, artistmaterial och böcker samt designföremål och unika objekt. Sånt vi gillar.

The most effective way to do it, is to do it.

Amelia Earhart