Om Bornette

The most effective way to do it is to do it – Amelia Earhart

Foto Emma Jönsson Dysell

Bornette är en kombinerad ateljé och butik mitt i Visby och drivs av Janette Bornmarker, illustratör och grafisk formgivare. I ateljén hålls Workshops och i Butiken samsas akvarellfärger och penslar med konsttryck och designföremål.

Bornette värdesätter hållbart hantverk, genomtänkta materialval, hög konstnärlig kvalitet och lekfullhet. Produkturvalet är en mix av småskaliga tillverkare och kända varumärken, och egen produktion

Bara börja så kommer inspirationen

Urban sketching och Pleinair (se. stadsteckning och friluftsmåleri) är två konstformer som Bornette premierar. En skissbok och ett par teckningsverktyg och sen är det bara att promenera ut i omgivningarna och börja kreera. Konstnärsmaterialet finns hos Bornette, som också gärna ger tips på spännande platser att reta den konstnärliga blicken med.

Janettes Workshops ger en möjlighet att utveckla sitt kreativa skapande och testa material, praktiskt arbete som blandas med experimenterande. Företag och organisationer erbjuds anpassade workshops och kick-offer.

Bornette är vi

För ett par år sedan 2017 öppnade Janette och Jonas Bornmarker en liten designbutik i Visby. Vår ambition var och är att bygga en plattform för kreativitet, ett showroom och butik med sånt vi gillar och är nyfikna på.

Numer är det fokus på konstnärsmaterial, workshops och egen produktion. Sen sommaren 2021 finns butiken på Hospitalsgatan 2 invid Helge Ands ruin, där Janette också har sin studio, vilket gett större möjligheter att utveckla verksamheten.

Välkommen till Visbys hemligaste butik – Bornette


☞ Design studio 2014
☞ Fysisk butik 2017
☞ Webbutik 2018