A. Gallo Colors

Med en passion för historiska pigment och traditionella målningstekniker öppnar A.Gallo's akvareller dörren till materialets ursprung och historia. 

Grundaren Alina Gallo, som själv är konstnär, inspirerades av medeltida manuskript, gamla fresker och renässansmålningar när hon för drygt tio år sedan började tillverka sin egna färger. Nu driver hon familjeföretaget A.Gallo Colors tillsammans med sin man och en handfull till, i den undersköna staden Assisi i Italien.

Mineraler, jordpigment och växtbaserade pigment. Mustiga kulörer, raffinerade jordtoner, spännande texturer och samtidigt härligt matt lyster. De är perfekt för de flesta genrer av akvarellmålning och särskilt lämpade för plein air.

Naturale 3 paletten innehåller tolv exklusiva naturtoner. Fem färger är gjorda med japanska iwa-enogu mineralpigment. Iwa-Enogu® är japanska pigment gjord av pulveriserad sten, främst mineraler. Pigmenten behandlas i en speciell process som tar bort finare pigmentdamm, kvar blir jämnstora partiklar. Pigmentkornen liknar sand. På det här sättet blir färgerna exceptionellt klara och lysande. Färgerna finns i ett färdigt set, men numer finns de också som singlar.

I färgkollektionen finns flera ovanliga pigment, både nya och gamla, exempelvis Zirconium Blue, YinMin Blue, Slate Grey och äkta Lapis Lazuli, eller organiska pigment som Rose Madder och Dragon's Blood.

Akvarellerna  tillverkas för hand efter traditionella recept och i mycket små upplagor. Den hantverksmässiga processen skapar rikligt pigmenterade och luminösa färger, som aktiveras vackert när de väts. 

Bindemedlet är av finaste gummi arabicum från växten Acacia senegal, upplöst i destillerat vatten och filtrerat från orenheter. Fuktbevarande honung från lokala biodlare i Umbrien, ett värmedel, oxgalla, och till sist eterisk olja av rosmarin. Historiskt sett har olja från nejlika, samt lavendel och rosmarin används för sina naturligt svampdödande egenskaper och det ger en lätt örtig doft till färgen.

Färgerna är giftfria och klassiska kulörer har ersatts med jämförbara nyanser, såväl som originella färgblandningar. A.Gallo visar här vägen till ett förhållningssätt som ligger i tiden, kring historiska färger och kulörer, genom att utesluta kadmium, kobolt, bly och kvicksilver i alla sina akvareller. 

De karaktäristiska förpackningarna avslöjar konstnärerna bakom A.Gallo Collors. Akvarellerna i halvkopp är inslagna i ett akvarellpapper målat i motsvarande kulör och saluförs som singlar eller matchade färgset. Med varje singelfärg följer även ett handmålat färgkort med en beskrivning av färgen och varje akvarellset har en färgkarta tryckt på bomullspapper. Metallpaletterna är omsorgsfullt inslagna med en originalmarmorering från florentinska Giulio Giannini e Figlio, sjätte generationens hantverkaren, och kommer i en elegant presentask. Inget har lämnats åt slumpen. 

A.Gallo's handgjorda akvarellfärger är för Dig som älskar pigment och unika färgblandningar eller vill testa något nytt.  


 

Färgkarta (PDF)

Gå till webbutiken 

A.Gallo akvareller är av konstnärskvalitet med en serie på 102 färger, indelade i upp till 5 prisgrupper. Fler färger utvecklas kontinuerligt och de som uppfyller kraven når konsument, andra blir kvar i labbet. Alla nyanser, förutom fem, har utmärkt ljusfasthet, 7-8 enligt Blue Wool Scale. Där 7 betyder oförändrad i 100-200 år och 8 oförändrad i 200+ år (tänk på att underlaget och ultraviolett ljus kan påverka hållbarheten).

• Sortiment: 102 färger i halvkopp ca 1-2 ml.
Innehåll: Rena pigment, högkvalitativ gummi arabicum, honung, oxgalla, destillerat vatten och eterisk olja av rosmarin.
Kvalitetsgradering: Ljusfasthet, transparens och opasitet, pigmentering, granulering.
• Tillverkning: A.Galla Colors, Italien.

 

Foto och källhänvisning: A.Gallo Colors