Blackwing Vol. 155 – Bauhaus 100 år

Köp
  • från 44,00 kr
100% SSL Säker

När Walter Gropius publicerade sitt manifest av Staatliches Bauhaus våren 1919 förklarade han att "det inte finns någon väsentlig skillnad mellan konstnären och hantverkaren." Under åren som skulle följa, skulle hans Bauhaus konstskola försöka riva väggen mellan den fina konsten och konsthantverk. Medlemmar av Bauhaus-rörelsen skapade ikonisk modern konst inklusive stolar, byggnader, målningar och skulpturer.


Blackwing 155 är en hyllning till Bauhaus-skolan och dess arv av hantverk. Varje penna har vår mjuka grafitkärna, vårt första någonsin svarta radergummi-hylsa och en design inspirerad av de enkla former och färger som har blivit ett kännetecken för Bauhaus-stilen. Även om endast 155 studenter tog examen från skolan, har filosofierna haft en oändlig inverkan på konstnärer runt om i världen.

  • Model: Blackwing Volume 155 – Soft, för en extra mjuk och mörk linje
  • Design: Palamino Blackwing, U.S.A.
  • Format: 205 mm, Ø7,5 mm, ask med 12 stycken ovässade pennor
  • Material: Grafitkärn ”Soft”, hex-format hölje av förnybar Kaliforniskt cederträ, tryck inspirerad Bauhaus-stilen, svart aluminiumhylsa med gult radergummi som är utbytbart
  • Tillverkningsland: Japan
  • Upplaga: Begränsad

Blackwings historia går tillbaka till 1930-talet när 602-modellen introducerades av Eberhard Faber. Med ett nästan mystiskt rykte blev den ursprungliga penna en favorit bland flera kända artister, John Steinbeck, Leonard Bernstein, Frank Lloyd Wright och Chuck Jones. De imponerades alla av den mjuka och följsamma pennan i kombination med den svarta linjen.

1998 togs pennan ur produktion, för att 2010 återuppstå efter påtryckningar från hängivna fans. Sedan dess har Blackwing frälst en ny generation användare, över hela världen och blivit uppmärksammad i media.

Blackwing har från en enda penna vuxit till en kultur. Genom att värdera den kreativa processen lika mycket som resultatet, när vi gör saker med våra händer. Det finns något i den taktila känslan som ett analogt verktyg ger, något som finns i vårt DNA. Blackwing ser som sin mission att uppmuntra kreativitet genom att göra bra produkter, stödja förtjänta konstnärer och hjälpa till med fonder som har en hållbar, positiv inverkan på konst och musikutbildning i skolorna.