Blackwing – Soft Blyertspenna

Buy this
  • 349,00 kr
100% SSL Secure


Palamino Blackwing – Soft har en extra mjuk och följsam grafitkärna och är den mjukaste och svartaste av de tre huvudmodellerna. Idealsik för för alla som föredrar en mörk linje när du skissar och tecknar.

I hjärtat av varje Palomino-penna är en av världens bästa grafitkärnor tillverkade i Japan, ett hex-format hölje av förnybar Kaliforniskt cederträ som vässa jämnt och enkelt och den ikoniska fyrkantiga aluminiumhylsan med radergummi.

Mer än bara en vanlig penna. Ett ikoniskt varumärke med dedikerade och entusiastiska användare. Kombinationen snygg design och hållbar kvalitet gör Blackwing-pennorna till ett favoritverktyg i pennskrinet.


  • Model: Blackwing – Soft, för en extra mjuk och mörk linje
  • Design: Palamino Blackwing, U.S.A.
  • Format: 205 mm, Ø7,5 mm, ask med 12 stycken ovässade pennor
  • Material: Grafitkärn ”Soft”, hex-format hölje av förnybar Kaliforniskt cederträ, matt svart lack och med guldtryck, aluminiumhylsa med svart radergummi som är utbytbart
  • Tillverkningsland: JapanBlackwings historia går tillbaka till 1930-talet när 602-modellen introducerades av Eberhard Faber. Med ett nästan mystiskt rykte blev den ursprungliga penna en favorit bland flera kända artister, John Steinbeck, Leonard Bernstein, Frank Lloyd Wright och Chuck Jones. De imponerades alla av den mjuka och följsamma pennan i kombination med den svarta linjen.

1998 togs pennan ur produktion, för att 2010 återuppstå efter påtryckningar från hängivna fans. Sedan dess har Blackwing frälst en ny generation användare, över hela världen och blivit uppmärksammad i media.

Blackwing har från en enda penna vuxit till en kultur. Genom att värdera den kreativa processen lika mycket som resultatet, när vi gör saker med våra händer. Det finns något i den taktila känslan som ett analogt verktyg ger, något som finns i vårt DNA. Blackwing ser som sin mission att uppmuntra kreativitet genom att göra bra produkter, stödja förtjänta konstnärer och hjälpa till med fonder som har en hållbar, positiv inverkan på konst och musikutbildning i skolorna.