Blackwing 602 – Firm Blyertspenna

Köp
  • 389,00 kr


Palamino Blackwing 602 – Firm har en fast men ändå mjukt följsam grafit som håller sitt löfte "Half the Pressure, Twice the Speed".

I hjärtat av varje Palomino-penna är en av världens bästa grafitkärnor tillverkade i Japan, ett hex-format hölje av förnybar Kaliforniskt cederträ som vässa jämnt och enkelt och den ikoniska fyrkantiga aluminiumhylsan med radergummi.

Mer än bara en vanlig penna. Ett ikoniskt varumärke med dedikerade och entusiastiska användare. Kombinationen snygg design och hållbar kvalitet gör Blackwing-pennorna till ett favoritverktyg i pennskrinet.

Backwing 602 sägs vara världens bästa blyertspenna, ett av de mest eftertraktade skrivverktygen i världen. Lång, slank, elegant och tillfredsställande att använda. Blackwing har en lång lista av kreativa kändisar, från legendariska prisvinnare till dagens musiker, illustratörer, formgivare, hantverkare, konstnärer och arkitekter med fler.

Palamino Backwings tre huvudmodeller: Blackwing 602 (firm) Blackwing Pearl (balanced) och Blackwing (soft).

  • Model: Blackwing 602 – Firm, speciellt lämplig för att skriva och skissa med
  • Design: Palamino Blackwing, U.S.A.
  • Format: 205 mm, Ø7,5 mm, ask med 12 stycken ovässade pennor
  • Material: Grafitkärn "Firm", hex-format hölje av förnybar Kaliforniskt cederträ, stålgrå slät lack och med guldtryck, aluminiumhylsa med rosa radergummi som är utbytbart
  • Tillverkningsland: Japan


Storyn om 40 dollars pennan

Blackwings historia går tillbaka till 1930-talet när 602-modellen introducerades av Eberhard Faber. Med ett nästan mystiskt rykte blev den ursprungliga penna en favorit bland flera kända artister, John Steinbeck, Leonard Bernstein, Frank Lloyd Wright och Chuck Jones, som stolt använde Blackwings för att skapa Bugs Bunny och många andra Looney Tunes-karaktärer. De imponerades alla av den mjuka och följsamma pennan i kombination med den svarta linjen.

“I have found a new kind of pencil—the best I have ever had. Of course it costs three times as much too but it is black and soft but doesn’t break off. I think I will always use these. They are called Blackwings and they really glide over the paper.” – John Steinbeck

Trots detta föll de offer för besparingsåtgärder under 1990-talet och 1998 togs den ur produktion, men den var inte bortglömd. Faktum är att hängivna fans började betala så mycket som 40 dollar på eBay för en enda Blackwing penna.

Snart upptäckte många att Palaminos sortiment av premiumpennor var jämförbara med Blackwing 602. De bad Palamino överväga att återuppliva Blackwingpennan i sin helhet, med dess ikoniska fyrkantiga hylsa och suddgummi. 2010 återlanserades pennan och har sedan dess frälst en ny generation användare, över hela världen och blivit uppmärksammad i media.

Blackwing har från en enda penna vuxit till en kultur. Genom att värdera den kreativa processen lika mycket som resultatet, när vi gör saker med våra händer. Det finns något i den taktila känslan som ett analogt verktyg ger, något som finns i vårt DNA.

Blackwing ser som sin mission att uppmuntra kreativitet genom att göra bra produkter, stödja förtjänta konstnärer och hjälpa till med fonder som har en hållbar, positiv inverkan på konst och musikutbildning i skolorna.