Chokladresan

Chokladresan

En vän till oss sa "tänk om ni hade er egna chokladpralin ..." Det kändes sååå långt bort ... Eller, varför skulle vi inte kunna ha en egen chokladpralin? "Ja!" sa vi. Vi skulle kunna formge både pralinen, smaken och förpackningen.

Tanken gick inte att släppa och vi började fantiserade om att skapa en Bornette-pralin. I munnen smakade vi på orden av olika smaker som ros, lakrits och lavendel. Det skulle vara en mustig smak, inte för söt. Vilken form skulle pralinen ha? Hur skulle förpackningen upplevas, som om ett smycke låg dold i asken? 

Så träffade vi en chokladbagare och fantasin såg ut att kunna bli verklighet. Vi hade redan skisser och en massa idéer. Det blev en utmaning. Även för vår chokladbagare, som inte haft en tanke på de smaker vi valt. Ja, det blev fler än en pralin. Tre praliner.

Efter flertalet avsmakningar och med hjälp från läckergommar hittade vi fram. Formen enkel och smaken överraskande. Den pralin i asken som lyser klarast och som även är mest uppskattad är vår egen pärla i guld, fylld med vit lavendel doftande fyllning. Lavendel odlad i vår egen lilla trädgård i Visby.

De handgjorda pralinerna tillverkas exklusivt för Bornette Visby. Mörk choklad med fyllning av ganache i tre unika smaker; Strandens sträva timjandoft och solig apelsin. Saltigt hav blandat med kolans sötma. Och vår guldklimp, lavendel från egna trädgården med en lätt bris av citron.

Våra Bornette-praliner med smak av Gotland, i samarbete med Ann-Charlotte Larsson på Gotlandsgårdens Konfektyr i När. Pralinerna tillverkas för hand i små numrerade upplagor.

Vi har bara påbörjat vår #chokladresan, följ med.

Köp en ask praliner >> Slut i lager

Tillbaka till blogg