Jag heter Janette och jag arbetar som illustratör och grafisk formgivare. Tillsammans med min man Jonas driver vi Bornette som är en liten design och konstnärsbutik, vårt kreativa universum och Visbys hemligaste butik.

Tyvärr fick säsongsöppningen av butiken vänta i år på grund av corona pandemin, vi som laddat till tusen, men det är för allas vår säkerhet. Vi gör vårt bästa för att vara en inspiration på Facebook och Instagram @bornettes och digitala hjälpmedel har gjort det möjligt för oss att nå ut till våra kunder. Med personligt anpassade lösningar har vi kunnat erbjuda fortsatt shopping hos oss och den positiva respons vi fått har gjort att vi kunnat nå fler än väntat. Vi är väldigt tacksamma och med er support kommer vi överleva det här.

Vi har försökt nyttja den här tiden då butiken varit stängd på bästa sätt. Inför vår fjärde säsong har vi möblerat om och snickrat nytt i butiken för att göra plats till ett bredare sortiment av konstnärsmaterial. Vårt fokus är vattenbaserade färger som akvarell, torrpastell, tusch. Utbudet är föränderligt och begränsat, men som alltid noga utvalt. Sånt vi gillar.

Konstnärsmaterial är såklart extra spännande för mig som illustratör och det ska bli kul att få dela det med er. En filmsnutt som vi delat på Instagram, när jag skissar med vattenlösliga kritor som vi säljer butiken, har inspirerat mig att göra korta workshops online. Nu klurar jag på hur det skulle kunna se ut, eftersom det inte är möjligt att göra dem på annat sätt för smittrisken.

Vi tror på att göra något kreativt av denna påtvingade karantän vi nu alla lever i. Det kommer ett post covid-19 och då ska vi finnas där. Välkommen att kontakta oss, vi finns i närheten.