Om Bornette

BORNETTE är en kombinerad ateljé och butik mitt i Visby, ett hål i väggen för såväl Gotlandsbesökare som öbor. Här har vi skapat en plats som är tänkt att locka till kreativitet, inte enbart för oss själva utan även andra. I ateljén hålls Workshops och i Butiken samsas akvarellfärger och penslar med konsttryck och designföremål. Sånt vi gillar.

Butikens sortiment är noga utvalt och blandas friskt, inspirerade av egna kreativa upplevelser och ön vi bor på. Vi värdesätter hållbart hantverk, genomtänkta materialval, hög konstnärlig kvalitet och lekfullhet. Förutom vår egen produktion ingår i sortimentet verk av lokala och internationella konstnärer och hantverkare, blandat med småskaliga tillverkare och kända varumärken.

Urban sketching och Pleinair (se. stadsteckning och friluftsmåleri) är två konstformer som vi premierar. Det ska vara enkelt, då kommer inspirationen och hos Bornette kan man enkelt köpa med sig en skissbok och ett par teckningsverktyg, för att sen promenera ut i våra omgivningar och börja kreera. Vi ger gärna tips på spännande platser som retar den konstnärliga blicken. Bara börja, så kommer inspirationen.

Bornette är vi, Janette och Jonas Bornmarker. För några år sedan flyttade vi till Gotland, vi ville göra en förändring i våra liv och förverkliga drömmar. Vår ambition var, och är att bygga en plattform för vår kreativitet, ett showroom och butik med sånt vi gillar och är nyfikna på. Studio Bornette drivs av Janette, illustratör och grafisk formgivare, och som tillsammans med Jonas öppnade butiken Bornette i Visby 2017. Välkommen till vårt universum ♥

The most effective way to do it, is to do it.

– Amelia Earhart
☞ Design studio 2014
☞ Fysisk butik 2017
☞ Webbutik 2018