Det började med att en vän till oss sa "tänk om ni hade er egna chokladpralin ..." Ja, sa vi! Det kändes sååå långt bort ifrån oss och vår butik. Eller, varför skulle vi inte kunna ha en egen chokladpralin? Vi skulle kunna formge både pralinen, smaken och förpackningen. Tanken gick inte att släppa och vi började fantiserade om att skapa en Bornette-pralin. I munnen smakade vi på orden av olika smaker som ros, lakrits och lavendel. Det skulle vara en mustig smak, som fångar ön och havet. Vilken form skulle pralinen ha? Hur skulle förpackningen upplevas, som om ett smycke låg dold i asken?


Så träffade vi en chokladbagare och fantasin blev verklighet. Med en massa idéer i vår resväska skulle vi nu försöka göra verklighet av en helt galen idé. Det blev en utmaning. Även för vår chokladbagare, som inte haft en tanke på de smaker vi valt. Ja, det blev fler än en pralin. Tre praliner.

Efter flertalet avsmakningar och med hjälp från läckergommar hittade vi fram till smakerna. Formen enkel och smaken och smaken överraskande. Den pralin i asken som lyser klarast och även är mest uppskattat är vår egen pärla i gul. Fylld med lavendel från vår egen trädgård i Visby.


Pralinerna är exklusivt handgjorda för Bornette Visby, av mörk choklad med fyllning av ganache i tre unika smaker. Strandens sträva timjandoft och solig apelsin. Saltigt hav blandat med kolans sötma. Och vår guldklimp, lavendel från egen trädgård med en lätt bris av citron.

Våra egna Bornette-praliner med smak av Gotland, i samarbete med Ann-Charlotte Larsson på Gotlandsgårdens Konfektyr i När, görs i små numrerade upplagor. Vi har bara påbörjat vår #chokladresan, följ med.

> Köp praliner "Tre smaker av Gotland"